Eğitim katılımcıları kişilik analizi ile kendi kişilikleri yanında, ekiplerinin ve çalışma arkadaşlarının kişilik yapılarına uygun motivasyon, performans, gelişim modellerini görür. Yönetimde adalet kavramı gereği, herkese eşit ve aynı yönetim modeliyle yönetimde etkili sonuçlar alınamayacağını; stratejik yönetim kavramı gereği her duruma aynı yönetim modeliyle aynı yaklaşılmaması gerektiğini kavrar. Kriz yönetimi, acil işler yönetimi, fırsat yönetimi durumlarında neler yapılması gerektiğini uygulamalarla içselleştirir.
Eğitim başarısı için eğitime katılımcılarının homojenliğinin sağlanması önemlidir. Aynı grup içinde yeni yöneticilerin, yönetici adaylarının, uzun zamandır yöneticilik yapanların ve üst düzey yöneticilerin bulunması, sağlanacak bilgilerin ve uygulamaların katılımcılara uygun seçilmesini zorlaştırır. Bu sebeple, kurum içi eğitimlerde tüm yöneticilerin aynı grupta eğitim almasının istenmesi halinde, mutlaka eğitim öncesinde eğitmenle görüşülerek yapılacak bir ön hazırlıkla, grup çalışmalarının bu duruma uygun planlanması sağlanmalıdır.
Genel katılıma açık düzenlenen yöneticilik eğitimi organizasyonlarında katılımcıların benzer ihtiyaçlarına uygun ortak bilgi ve uygulamalar; farklı ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş grup çalışmaları sağlanmaktadır.
Grup çalışmaları önceden yapılandırılmış vakalar ve uygulamalar yanında, katılımcı ihtiyaçlarına göre eğitim içinde planlanan kuruma ve yöneticiye özel uygulamalarla da desteklenmektedir. Eğitim sonunda, eğitim sunumunun katılımcılara açık bölümü ve eğitim boyunca sağlanan bazı dokümanlar, eğitimden sonra katılımcılara fayda sağlaması için, katılımcılarla paylaşılmaktadır
İlgili kurumların tüm yöneticileri ve yönetici adayları bu eğitime katılabilir.